Postavite si svojo spletno trgovino in jo BREZPLAČNO preizkušajte 14 dni. NE SKRBITE, je čisto enostavno.

Kakšna je vloga logotipa?

Pogosto se zgodi, da stranke postavijo novo spletno trgovino in pri tem pozabijo na kvaliteten logotip. Morda se jim zdi celo nepomemben, kar pa zagotovo ne drži! Logotip je namreč velikokrat prva stvar, ki jo obiskovalci spletne trgovine opazijo in na njih naredi močen vtis. Lahko rečemo, da z logotipom razkrijete osebnost in obraz vaše spletne trgovine.

Logotip označuje vaše podjetje ali določen produkt ter ga predstavlja kupcem. Njegov namen je lažja prepoznavnost podjetja, še posebej v današnjem času, ko je konkurenca velika in na spletu nastopa res veliko blagovnih znamk. Dober logotip ima tako veliko reklamno in komunikativno vrednost, ter potencialnim kupcem vlije zaupanje v vas in vaše izdelke.

Če dobro pogledate, vidite, da vsi logotipi sledijo naslednjim petim pravilom:

5 pravil logo

 

1. Enostaven -  Dober logotip je oblikovan tako, da je čimbolj preprost in ne vsebuje preveč informacij. Znana raziskava pravi, da ima več kot 95% vseh logotipov samo 2 barvi, 41% logotipov je sestavljenih samo iz črk svojega naziva in kar 93% logotipov je dobro prepoznavnih, če jih zelo pomanjšamo.

2.Naredi vtis -  Logotip naj bo oblikovan s preprostimi črkami, barvami in oblikami, saj bo le tako dobro prepoznaven in si ga bomo lahko hitro zapomnili.

3.Brezčasen -  Prav tako je pametno razmisliti, kako oblikovati logotip, ki ne bo zanimiv samo za kratek čas, temveč bo lahko obstojen tudi več kot deset let. Najboljši primer je logotip Coca-cole, ki je nespremenjen že več kot 120 let.

4.Večnamenski - Logotip mora delovati dobro v vseh medijih in v različnih aplikacijah. Doseči mora isti učinek tako v barvni in črno-beli obliki, kot tudi na spletu ali na “jumbo” plakatih.

5.Ustrezen - Razmisliti morate o vsebini in izgledu logotipa. Logotip mora odražati vašo dejavnost, vašo energijo in vašo vizijo. Če naprimer oblikujete logotip za trgovino z otroškimi igračami, boste sigurno uporabili otroško obliko črk in primerne barve, vsekakor pa to ne bi bilo primerno za odvetniško pisarno. Pri tem pa ni pomembno, da pokažete kaj prodajate. Ni nujno, da avtomobilski logotip vsebuje avto. Logotip naj bo izviren, domiseln, nikakor pa ne smešen, vulgaren ali primitiven. To namreč kupcu odraža, da je takšno tudi vaše podjetje. 

Za oblikovalce je izdelava logotipa pravi izziv, saj se mora zazreti v notranjost podjetja in povezati vsa področja med sabo v pravo celostno zgodbo. Vendar na začetku poslovne poti, si morda oblikovalca ne morete privoščiti, kar pa ne sme biti izgovor za to, da bo vaša spletna trgovina brez logotipa, saj ga lahko poskusite oblikovati sami. Ste vedeli, da  na spletu obstajajo strani in programi, kjer si lahko sami BREZPLAČNO oziroma zelo ugodno IZDELATE SVOJ LOGOTIP

Pomagajo vam lahko programi:
- Withoomph
- Hipster Logo Generator
- GraphicSprings Logo Creator
- Logoshi

Ko boste oblikovali svoj logo
- NE pozabite slediti zgornjim 5 pravilom
- NE uporabljate nezanimivih in neatraktivnih slik kot so te, saj tak logotip deluje kičast in poceni.
- NE vključite preveč barv in elementov, da ne bo videti takole
- preverite ali logotip dobro izgleda v črno-beli varianti, saj boste takšnega potrebovali za morebitne potiske…

Danes smo se mi na hitro poigrali z logotipom naše spletne učilnice, s tem, da smo uporabili zgornja orodja in sledili zgornjim načelom. So vam všeč?

 

Withoomph Hipster Logo Generator
logo_spletna_1 hipsterlogogenerator_1429206933292
   
GraphicSprings Logo Creator Logoshi
logo_spletna_3 logo_spletna_4

 

Sedaj pa še pomembna naloga za vas. Ocenite svoj logotip in na povejte kakšen se vam zdi. Ali sledi zgornjim 5 načelom? Je prepoznaven in vliva zaupanje obiskovalcem spletne trgovine? Ocenite ga od 1-5 in razmislite, ali bi bil morda čas, da ga zamenjate.


Za motivacijo smo izbrali nekaj dobrih logotipov v sistemu Moja Košarica. Naj vas navdahnejo in motivirajo, da tudi vi svojim strankam prikažete vašo najboljšo plat.

povezimose ecomp otwist
     
cerkno cult_logo prvavrsta

 


Na spodnji povezavi pa si lahko preberete tudi prejšnje lekcije iz naše Spletne učilnice.

1. lekcija: Ne pričakuj dobre prodaje že s tem, da si postavil spletno trgovino 

 

Če bi se radi na svoj e-naslov prejeli še ostale lekcije naše Spletne Učilnice, se prijavite tukaj.

BREZPLAČNO ZA NEPROFITNE ORGANIZACIJE
Uporaba Moje Košarice za izdelavo spletne trgovine ali spletne strni je za neprofitne organizacije brezplačna.

VEČ
IZJAVE ZADOVOLJNIH STRANK
Oglejte si nekaj zgodb in nasvetov naših preteklih in obstoječih strank. Morda se vam utrne kakšna dobra ideja ❤

VEČ
ISKRENO
Vas zanima kako začeti s prodajo na spletu, kako povečati promet ali na kaj morate paziti? Oglejte si naš blog

VEČ
Reference